Alveo firmy Akuna

Oficjalne forum Akuny
Dystrybutor Alveo
forum pijących Alveo: opinie, pytania, wymiana informacji

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Jak stosować Alveo?

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Dystrybutor Alveo Strona Główna -> Działanie Alveo
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Jarosław Brzychcy
Site Admin

PostWysłany: 21-10-2004, 23:21    Temat postu: Jak stosować Alveo? Odpowiedz z cytatem

Sposób użycia:
Dorośli:
- 70-90 kg miarka 28 ml
- powyżej 90 kg wagi proporcjonalnie więcej
- osoby bardzo chore 2 do 4 miarek dziennie
Dzieci:
- waga ciała podzielona na 70 x 28 ml
- dla dzieci bardzo chorych można podwoić dawkę

Stosowanie:
- przed użyciem wstrząsnąć
- butelka jest wykonana ze szkła krystalicznego, jej zawartość to 60% ekstraktów ziołowych i 40% ujemnie zjonizowanej wody. Dlatego należy pić preparat ze szklanego naczynia po przelaniu z miarki, lub oznaczyć odpowiednią dawkę bezpośrednio na szklanym naczyniu
- stosować najlepiej rano na czczo, pól godziny przed jedzeniem, ewentualnie wieczorem minimum 2 godziny po posiłku
- najlepiej zacząć od jednej miarki dziennie i stopniowo zwiększać dzienną dawkę jeśli zachodzi taka potrzeba

Przechowywanie:
- po otwarciu butelki przechowywać w lodówce
Gość

PostWysłany: 14-03-2005, 21:38    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mam pytanie przez jaki okres czasu mozna stosowac preparat ( 3 miesiace, 4, 5...? ), ile zrobic przerwy (miesiac, dwa..?), ile w ciagu roku mozna przejsc takich kuracji. Prosze o szybka odpowiedz.
Powrót do góry
Jarosław Brzychcy
Site Admin

PostWysłany: 15-03-2005, 17:56    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie ma ograniczen co do stosowania Alveo (jak to jest przy innych mieszankach ziołowych) ponieważ zawiera dawki podprogowe każdego z ziół. Mimo to niektóre osoby robią przerwę co 3, 4 miesiące co wynika raczej z oszczędności.
ula

PostWysłany: 12-01-2006, 10:33    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam
mam córkrę z Zespołem Downa obecnie ma 22 lat stosując ten preparat u niej na co mogę liczyc?
Córka nie mówi jest otępiala malo aktywna często zapada na choroby typu zapalebie płuc oskrzeli i ma próchnicę oraz Perlaka.
Pozdrawiam Smile
Kate

PostWysłany: 02-02-2006, 12:11    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Choruje na AZS. Wypiłam juz 4 butelki Alveo,zaczynam 5. Po pierwszych 3 dniach stosowania dostałam uczulenia na całym ciele,a szczegulnie na twarzy,gdzie nigdy wczesniej nie mialam. Czy takie objawy moga sie jeszcze powtarzac. Czy powinnam zrobic jakas przerwe? Na razie nie zauwazylam zadnej poprawy mojego zdrowia. Czy jest jakas nadzieja ze choc troche pomoze?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Kate

PostWysłany: 06-02-2006, 12:47    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Czy jest ktos kto mi odpowie,czy juz tu nikt nie zaglada????? Sad
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Kaska
Gość

PostWysłany: 03-06-2006, 18:52    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Alveo to ściema! Precz z alveo to tylko wyłudzanie pieniędzy! Porazka!!
Powrót do góry
Kaśka
Gość

PostWysłany: 03-06-2006, 18:54    Temat postu: ALVEO nie wolno w aptecie sprzedawać...bo Alveo nie leczy ni Odpowiedz z cytatem

KATE...moja dobra rada...nie wydawaj kasy na te pierdoły...zacznij się elczyć u lekarzy!! skoro masz uczulenie to znaczy że to na Ciebie nie działa! Studiuje farmacje...z APTEK wycofali ALVEO...zakazxali sprzedaży!! Rozumiecie!!!! nie wolno tego badziewia sprzedawać!!!!!! Ludzie nie wierzcie im!!!
Powrót do góry
Jarosław Brzychcy
Site Admin

PostWysłany: 05-06-2006, 12:58    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Alveo wycofano z aptek w wyniku zarządzenia samej Akuny, ponieważ taka sprzedaż nie była zgodna z zasadami obowiązującymi wszystkich dystrybutorów. Większość aptek sprzedawała Alveo po różnych "wymyślonych" cenach, czasem większych niż 175, czasem mniejszych (a to bez podpisania umowy konsumenckiej/dystrybucyjnej jest zabronione).
Zapewne do tej pory w niektórych aptekach można dostać Alveo.
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Dystrybutor Alveo Strona Główna -> Działanie Alveo Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: